نمایش فایل#تحقیق در مورد شيرين سازي گاز ترش #

تحقیق در مورد شیرین سازی گاز ترش ,شیرین سازی گاز ترش,دانلود تحقیق در مورد شیرین سازی گاز ترش ,شیرین,سازی,گاز,ترشتحقیق در مورد شيرين سازي گاز ترش #1563999#rgk
در این مطلب از سایت شما فایل با عنوان تحقیق در مورد شيرين سازي گاز ترش را مشاهده می نمایید.

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل : .docx ( قابل ويرايش و آماده پرينت )

تعداد صفحه : 38 صفحه

قسمتی از متن .docx :

شيرين سازي گاز ترش

مقدمه :

در اين مقاله به صورت بسيار مختصر وچکيده در باره يکي از وظايف عمده پالايشگاه که همانا قابل مصرف کردن گازهاي خام استحصالي از چاه هاي حوزه نار و کنگان است بحث مي شود و به اين سوال پاسخ داده مي شود که منظور از گاز ترش و يا گاز شيرين چيست و چگونه گاز ترش شيرين مي گردد ؟

وجود عوامل اسيدي هيدروژن سولفورو (H2S ) و گاز کربنيک ( CO2 ) با غلظت هاي متفاوت در مخلوطي ازگازها خصوصا گاز طبيعي را در صنعت گاز ترش ناميده اند و چنانچه اين عوامل اسيدي از جريان گاز حذف نشوند صدمات قابل ملاحظه اي به شبکه انتقال به سبب وجود فرآيند خوردگي و دستگاه هاي مصرف کننده گاز وارد مي گردد عمده گاز ترش از ميادين گاز طبيعي استحصال مي شود و عمليات حذف عوامل اسيدي از جريان گاز ترش را شيرين کردن گاز مي گويند . منظور از شيرين سازي گاز طبيعي بهره گيري از يک ترکيب فرآيند شيميايي فيزيکي براي جذب عوامل اسيدي از جريان گاز مي باشد .

برخي از دلايل عمده براي شيرين کردن گاز ترش بشرح زير اند :

1 - خوردگي : با حل شدن گازهاي اسيدي در فاز مايع که در کف لوله ها ي خطوط انتقال و تجهيزات ضمن افت فشارجريان تشکيل مي گردد محيط فاز مايع اسيدي شده (کاهش PH ) و ديواره فلزي خطوط و تجهيزات که اغلب از آلياژهاي آهن مي باشند تحت تاثيرفرآيندخوردگي اسيدي قرار مي گيرد و سبب خرابي وتوقف در جريان مي شود و تداوم خوردگي به معني از دست دادن سرمايه در صنعت محسوب مي شود .

2 – نشت گاز سمي و بوي نامطبوع : نشت گاز ترش و استنشاق آن توسط جانداران خصوصا انسان سبب حمله گاز اسيدي H2S به مخاط بيني شده و در زمان بسيار کوتاهي کارايي ياخته هاي مخاط بيني را کاهش مي دهد و درنتيجه حس بويايي را از کار مي اندازد و در غلظت زياد سبب مرگ مي شود. در اغلب جريانات گاز طبيعي ترکيبات گوگردي ديگري بنام مرکاپتان ( R-S-S-R ) وجود دارند که با نشت گاز در محيط بوي نامطبويي پراکنده مي شود و اثرات رواني بدي بر جا مي گذارد البته از اين خاصيت هم براي رديابي نشت گازدر محل مصرف ضمن کنترل غلظت آن استفاده مي گردد .

3 – کيفيت خوراک صنايع پايين دستي : بخش بزرگي از گاز طبيعي شيرين شده خوراک صنعت پتروشيمي مي گردد غلظت بيش از حد استاندارد گاز هاي اسيدي فرآيند هاي پتروشيميايي را با اختلال مواجه مي کند .

طراحي فرآيند هاي شيرين سازي گاز ترش

در طراحي فرآيند هاي تصفيه گاز شروط امکان پذيري و اقتصادي بودن طرح مهمترين بخش طراحي مي باشد تا کنون اقدامات بسياري در اين صنعت براي عملياتي کردن و بدست آوردن شرايط بهينه انجام شده است و محققين ايده هاي جديدي براي به روز رساني فن آوري شيرين سازي گاز به بازار صنعت ارائه مي نمايند به نظر مي رسد تا کنون طرحي که شامل بهره گيري از يک حلال مايع در يک برج جذب باشد در منظر اقتصادي و راستاي سهولت عملياتي قابل رقابت ارائه نشده است .

انتخاب حلال مناسب اساسي ترين گزينه در طراحي مي باشد . طراح با در نظر گرفتن حجم تصفيه گاز در روز ترکيبات گاز ترش ، ميزان گازهاي اسيدي و رسيدن به غلظت استاندارد حلال مناسب را انتخاب مي کند .

انتخاب حلال مناسب: حلال مناسب تابع عواملي ازقبيل : قدرت بالاي حلاليت گازهاي اسيدي ، برگشت پذيري آسان واکنش بين حلال و عامل اسيدي ، فشار بخار حلال ، درجه خورندگي حلال ، هزينه خريد حلال ، ويسکوزيته حلال (اقتصادي بودن هزينه پمپاژ و انتقال) مي باشد . از نظر خواص عمومي منجمله غير سمي ، غير قابل احتراق ، از نظر شيميايي پايدار و نقطه شروع انجماد پايين هم بسيار مهم مي باشد . .

تا کنون تجربه هاي عملياتي ثابت کرده است که خانواده آلکانول آمين ها مجموعه خواص مذکور را دارا مي باشند از خواص شاخص آمين ها علاوه بر دارا بودن خواص پيش گفته مي توان به قليايي بودن در محيط آب بدليل وجودگروه آمينو N-H و وجود گروه O-H که سبب افزايش حل شوندگي در آب مي گردد و وجود پيوند هاي هيدروژني که فشار بخار مايع را کاهش مي دهد و حضور گروه الفتيک Alphatic ، CH3 ) *n ) که بخش عمده اي از ساختار مولکول را تشکيل مي دهد وخواص مواد هيدروکربني را به همراه دارد اشاره کرد .

انتخاب نوع آمين به عوامل زير بستگي کامل دارد :

- ظرفيت جذب گازهاي اسيدي : فاکتوري که براي مقايسه بين آمين ها تعيين کننده است اين است که هرگروه ازآمين ها بتواند با حجم کمتر بيشترين ميزان جذب گازهاي اسيدي را داشته باشد و از نظر عملياتي و اقتصادي مورد تاييدباشد بالاترين امتياز را به خود اختصاص خواهد داد .

- ميزان هدر رفت آمين در فرآيند جذب و احياء : هدر رفت آمين به مقدار فشار بخارآمين بستگي دارد که تابعي از درجه حرارت برج جذب مي باشد چنانچه فشار بخار کم باشد بديهي است مقدار آمين همراه جريان گازکه از برج خارج مي شودکمتر خواهد بود .

ميزان هدر رفت آمين به موارد عمده اي از قبيل تجزيه آمين براثر حرارت وتبديل آن به مواد اسيدي ناخواسته ، ترکيب غيرقابل برگشت با گاز کربنيک و دورريز بواسطه اشکالات مکانيکي بستگي دارد . براي تعيين ميزان هدررفت آمين که بر اثر تجزيه و يا تشکيل ترکيبات پايدارآمين وابسته است در آزمايشگاه از محلول آمين آناليز کامل که شامل پايداري گرمايي نمک هاي همراه محلول ( H.S.S. ) بعمل مي آيدکه در نتيجه در صد سطح محصولات حاصل از فساد آمين و همچنين آلودگي آمين محاسبه مي شود .

آلکانول آمين ها

آلکانول آمين ها مواد قابل دسترس و فراواني هستند و به دليل سرعت واکنش با گازها ي اسيدي و همچنين توليد آنها با هزينه کم در صنعت شيرين سازي گاز به موقعيت بسيار مطلوبي رسيده اند . در نام گذاري آمين ها پيشوند مونو ( Mono ) و دي ( Di ) و تري (Tri ) به درجه ريشه راديکالي عنصر نيتروژن بستگي دارد و گروه O-H ( ا’ل ) به نام آنها اضافه مي گردد .

براي مثال واکنش هاي دي اتانول آمين که در برج تماس با گاز هاي اسيدي رخ مي دهد به قرار زيرند :

-S ( R2NH2 ) 2 × 2× ( R2NH ) + H2-S

-S + H2-S 2 × ( R2NH2-HS ) 2× ( R2NH2 )

R2NH + H2O + CO2 2 × ( R2NH2 )- CO3 × 2

R2NH2 ) - CO3 + H2O + CO2 2 × ( R2NH2-H CO3 )) × 2

2× ( R2NH ) + CO2 R2N-COO-NH2R2

واکنش هاي فوق با درجه حرارت پايين و فشار بالا به سمت راست ( در برج جذب انجام مي شود ) و با کاهش فشار و افزايش درجه حرارت ( در برج احياء انجام مي شود ) به سمت چپ گرايش مي يابد .

خانواده آلکانول آمين ها که در صنعت شيرين سازي گاز بکار مي روندبه ترتيب ساختار مولکولي چنين مي باشند :

مونواتانول آمين ( MEA : HO-C2H4-NH2 )

دي اتانول آمين{ DEA : ( HO-C2H4 )2=NH }

تري اتانول آمين (( TEA : ( HO-C2H4 )3=N

دي گلا يکول آمين ( DGA : HO-C2H4-O-C2H4-NH2 )

دي ايزو پروپانول آمين{ DIPA : ( HO-C3H6)2=NH) }

متيل دي اتانول آمين{ MDEA : ( HO-C2H4)2=N-CH3 ) }

رنگ ظاهري اتانول آمين ها بي رنگ و شفاف با بوي تند و زننده و از لحاظ شيميايي پايدارند و تحت تاثير حرارت تا نقطه جوش تجزيه نمي شوند به استثناي تري اتانول آمين که زير نقطه جوش در F 680 تجزيه مي شود . براي اطلاع ازخواص فيزيکي آمين ها به جدول شماره ( 1 ) مراجعه فرماييد .



مطالب دیگر:
فرمول شامپو برای ریزش موفرمول شامپوبرای ترمیم موهای آسیب دیده فرمول شامپوضدشورهفرمول تولیدژل آتش زاکسب درآمد تضمینی از اینترنت با سرمایه کم مجموعه ای کامل از دتایلهای ساختمانیپاورپوینت درباره مهارتهای ارتباط زناشوییتحقیق درباره شغل پلیسفرمول شیشه شور آب گریز نانوفرمول واکس داشپورت فرمول واکس داشپورت 2فرمول اسپری براق کننده داشپورتفرمول واکس لاستیک (اسپری)پاورپوینت مقدمه ای بر فناوری اطلاعاتپاورپوینت مقدمه ای بر مدیریت پروژهپاورپوینت مقدمه ای بر مطالعه موثرپاورپوینت مقدمه ای بر مفاهیم امضای دیجیتال پاورپوینت مقدمه ای بر ميكروبيولوژی مواد غذاییپاورپوینت مقدمه ای بر وظایف مدیریتپاورپوینت مقوله های فلسفیپاورپوینت مقیاس و اندازه گیریپاورپوینت مقیاس های درجه بندیپاورپوینت مقیاس های عملکردپاورپوینت مکتب جغرافیای اسلامیپاورپوینت مکتب مارکسیسم انتقادی